web design tutorial جلسه ششم

در جلسه ششم از سری آموزش های طراحی وب با قسمت دوم از فرم ها در خدمت شما دوستان عزیز خواهیم بود. لطفا اگر جلسات پیش را مطالعه نکرده اید حتما اینکار را انجام دهید.

در جلسه قبل با برچسب form و برخی از انواع برچسب input آشنا شدید. در این جلسه برای تکمیل آموزش قبل سعی شده تا با برخی دیگر از برچسب ها که در روند طراحی یک فرم بکار شما خواهند آمد آشنا شوید.

برچسب دوطرفه select

از این برچسب برای ایجاد یک فیلد کشویی استفاده می شود. بدین گونه زمانی بر روی فیلد کلید کنید مواردی که در زیر مجموعه این برچسب وجود دارد باز خواهد شد.

بصورت زیر نوشته می شود:

<select></select>

نکته: برچسب select به تنهایی کارایی ندارد بلکه باید همراه با برچسب زیر مجموعه خود استفاده شود.

برچسب دوطرفه option

option برچسب زیرمجموعه select می باشد. برای اینکه گزینه های مورد نظر خودمان را ایجاد کنیم از آن استفاده می کنیم.

بصورت زیر نوشته می شود:

<option>قرار گیری محتوا</option>

حال برای اینکه موارد متعددی را به برچسب انتخاب خود اضافه کنیم کافیست بصورت زیر عمل کرده و نتیجه را در خروجی مشاهده کنید. ما میخواهیم 3 مورد در فیلد کشویی به نمایش در بیاید.

مثال:

<select>
<option>گزینه اول</option>
<option>گزینه دوم</option>
<option>گزینه سوم</option>
</select>
html select

خروجی در مرورگر:

برای اینکه بخواهیم میان چندین مورد از option ها یکی به صورت پیشفرض انتخاب شده باشد، کافیست از ویژگی selected در برچسب option موردنظر استفاده کنیم.

بصورت زیر نوشته می شود:

<select>
<option>گزینه اول</option>
<option>گزینه دوم</option>
<option selected>گزینه سوم</option>
</select>

خروجی در مرورگر:

html selected

برچسب دوطرفه textarea

در فرم های تماس حتما دیده اید که قسمتی برای درج متن وجود داشته و با دیگر ورودی ها متفاوت است. برای ایجاد چنین قسمتی از برچسب textarea استفاده می شود.

بصورت زیر نوشته می شود:

<textarea></textarea>

خروجی در مرورگر:

html

برچسب ناحیه متنی نیز مانند دیگر برچسب ها از ویژگی های متعددی برخوردار است که برخی از آنها را شرح می دهم.

ویژگی cols و rows

برای اینکه بتوانیم بر روی اندازه ناحیه متنی مدیریت بهتری داشته باشیم می توانیم از دو ویژگی برای تغییر سطر و ستون استفاده کنیم. این دو ویژگی با نام های cols و rows در دسترس بوده و با قرار دادن آنها در برچسب textarea این امکان برای تغییر اندازه فراهم خواهد شد.

بصورت زیر نوشته می شود:

<textarea cols="50" rows="20"></textarea>

rows مشخص کننده تعداد سطرها و cols مشخص کننده تعداد ستون هاست.

ویژگی maxlength

اگر بخواهیم بر روی تعداد کاراکتری که درون ناحیه متنی نوشته می شود هم مدیریت کنیم، ویژگی به نام maxlength وجود دارد که می توان با استفاده از آن بر روی ناحیه متنی محدودیت اعمال کرد تا کاربر تنها بتواند به اندازه محدودیتی که در نظر گرفته اید متن خود را نوشته و ارسال کند.

بصورت زیر نوشته می شود:

<textarea maxlength="50"></textarea>

تعداد این ویژگی ها به مراتب بیشتر از مواردی است که در این دو جلسه در فرم ها گذشت. اما با این حال شما برای یادگیری کافیست پس از موارد شاخص و مهم که در این سری از آموزش ها به آنها پرداخته شد، با یادگیری جزييات به اطلاعات خود در این زمینه اضافه کنید.

دیدگاه