

همیشه افرادی که در فضای مجازی به سیر و سلوک می پردازند و خود را به هر چیزی جز ارایه مطلب و به اشتراک گذاشتن تجربه هایشان مشغول می سازند، سوالشان این است که آیا داشتن وبلاگ یا وبسایت ضروری است؟
برای پاسخ به چنین سوالی باید دو سوال از آنان پرسید!
- آیا شما ایده یا تجربه ای برای ارایه به دیگران دارید؟
- آیا شما اصلا دوست دارید دفترچه ای مجازی در اینترنت برای ثبت رویدادها و تجربیات خود داشته باشید؟
معمولا جوابی که در برابر این سوال گفته میشود “بله” است! که طرف حرف بنده با این دسته است نه افرادی که هیچ علاقه ای به داشتن و یا نوشتن در وبلاگی ندارند و بیشتر زندگیشان با گزینه های کپی و پست موس کامپیوتر سرکار دارد تا نوشتن!
شروع به کار
داشتن یک وبلاگ یا وبسایت کار سختی نیست مخصوصا در چندسال اخیر که با هزینه ای ناچیز میتوانید برای خود یک دامنه و فضایی نسبتا خوب تهیه و سایت خود را بر روی آن بارگذاری کرده و یا از سرویس دهنده های رایگان وبلاگ استفاده کنید!
موضوع وبلاگ
همیشه برای تازه واردان انتخاب موضوع یک چالش بزرگ به حساب می آید! پیشنهاد این است که بسته به میزان تجربه در یک زمینه (شغل یا علاقه به یک حوزه) می توانید وبلاگ خود را راه اندازی کرده و تجربیات خود را به اشتراک گذاشته و مطمئن باشید که حتما موفق خواهید شد. اما اگر ایده ی خاصی ندارید مشکلی نیست می توانید با ساخت وبلاگ در یکی از بلاگرهای فارسی کار خود را شروع کنید!
اگر از تمام کسانی که در زمینه ی وب موفق بوده اند بپرسید شروع کارشان از کجا بوده است، بیشترشان یک پاسخ می دهند آن هم ساخت یک وبلاگ در یکی از سرویسهای وبلاگ رایگان است!
صرف ساخت وبلاگ یا وبسایت حتما این نیست که شما باید کلی اطلاعات داشته باشید و یا از سواد دانشگاهی و مدارک بالا برخوردار باشید! این چنین نیست! هستند کسانی که در زمینه های متنوع و مورد علاقه کار می کنند. برای مثال سایتهایی با موضوع؛ تصویر، گرافیک، آی تی، مذهبی، سیاسی، برنامه نویسی، خبری و حتی روزنوشتهای شخصی. همه و همه و هزاران موضوع دیگر هدف شما از آینده ی وبلاگ نویسی را مشخص می کند، پس درست انتخاب کنید!
نوشتن مطلب
بعد از انتخاب موضوع وبلاگ خود، حالا نوبت به نوشتن مطلب است. هیچ حد و مرزی برای نوشتن شما آن هم در وبلاگ شخصیتان وجود ندارد پس راحت باشید و آنچه را که می پسندید و در حلقه ی موضوع اصلی وبلاگتان است را منتشر کنید.
کپی کاری ممنوع
سعی کنید از سایتها و وبلاگهای دیگر کپی نکنید و اگر کپی کردید حتما منبع را ذکر کنید. زیرا این کار باعث نمی شود تا شما به وسیله ی آن موضوع در اینترنت مطرح شوید مگر به عنوان یک کپی کار!